top of page

Alüminyum Pencerelerin PVC Pencerelere Göre Avantajları

Alüminyum pencere sistemlerinin reformu başladı. Artık evlerde gördüğümüz PVC pencerelerin yerini alüminyum alıyor. Neden alüminyum tercih etmelisiniz?


İnce Profiller

Alüminyum pencerelerde farklı sistemlerle birlikte geniş bir profil aralığı bulunuyor. Alüminyum sistemler genellikle daha dar çerçevelidir ve PVC pencerelere göre daha minimal ve şık bir görünüm sunar.


Uzun Ömürlü

Alüminyum dayanıklı ve sağlam bir metaldir. Hava koşulları değiştiğinde PVC renginde değişme ve solma görülebilirken, alüminyum yüzeyinde bir değişme olmaz. Ortam sıcaklığına bağlı olarak genişleme ya da daralma görülmez. Bu da, dışarıda hava ne kadar sıcak veya soğuk olursa olsun, her zamanki gibi açılıp kapanabileceği anlamına gelir. Bu durum özellikle PVC pencerelerde, kullanıcıların sıklıkla karşılaştığı bir sorundur.


Yüksek Performans

Alüminyum doğrama pencerelerde kullanılan profiller termal olarak bölümlenirler. Bu ne anlama geliyor derseniz, iç ve dış mekana temas eden alüminyum doğrama profil parçaları, ısı yalıtım bariyerleri aracılığı ile birbirlerinden ayrılır yani iki alüminyum doğrama parça (iç ve dış) birbirine temas etmez. Bu durum ısı yalıtımını sağladığı gibi daha iyileştirmek için daha birçok geliştirme yapılır. Yalıtım bariyerlerinin uzatılması, profiller arasındaki bölümlemelerin artırılarak performansın üst düzeye çıkarılması gibi çeşitli adımlar uygulanabilir. Bu sayede özellikle kışın oda sıcaklığını koruyarak konfor koşulları artırılır.


Bakım Kolaylığı

Alüminyum yüksek bir kimyasal dirence sahip olması nedeniyle temizlik ve bakımı açısından PVC pencerelere göre son derece kolaydır. PVC pencerelerin görünümlerinin korunması için deterjanlarla silinmeleri gerekir. Alüminyum doğrama ise yağmurla bile temizlenir.


Dayanıklı

Alüminyum, PVC'den yaklaşık iki buçuk kat daha güçlü olduğundan en önemli avantajlarından biri de mukavemetidir. Diğer malzemelere kıyasla darbelere karşı duyarlı değildir. Bu da alüminyumu, en sağlam ve dayanıklı seçeneklerden biri yapıyor.


Sürdürülebilir

Çevreyi korumak için hepimizin oynayacağı bir rol var ve pencerelerimiz için seçtiğimiz malzeme bunda rol oynuyor. Alüminyum, minimum karbon ayak izine sahip, oldukça sürdürülebilir bir malzemedir. Doğayı ve ormanları korur. Plastik üretiminin neden olduğu sert kimyasalları yaymaz.


Bununla birlikte, alüminyum pencereler eviniz için daha iyi yalıtım sağladığından, kışın ısıtmayı daha az çalıştırmanız ve yazın daha az klima kullanmanızı sağlar. Bu da çevreye verilen zararın azaltılması anlamına geliyor.


bottom of page